Poradna Sencor SMR 600

Autor: | Vloženo: 18.08.2015 000 12:56 | Témata: Poradna Sencor SMR 600

Šifrování a přepínání

Dobry den,
chtel bych se zeptat, zda je u teto vysilacky, popripade jinych v podobne cenove relaci moznost sifrovani hovoru, popripade jeli to vubec technicky mozne (predpokladam ze pri pouziti dvou stejnych vysilacek s takovoto funkci by to jit melo)? Docetl jsem se pouze o jakesi funkci neruseni od ostatnich, coz neni presne ono..

Dale bych se chtel zeptat, jestli vysilacka pri hovoru funguje jako mobilni telefon, tzn. ze obe strany mohou zaroven hovorit i poslouchat, nebo je nutne pri hovoru vzdy perepinat - vysilam / posloucham?

Dekuji za odpovedi

  • Vlček

    Vlček

    18. srpna 2015

    Dobrý den,

    Jednoduše. Ne šifrovaný hovor neexistuje. Všechny PMR vysílačky spolu fungují a všichni v dosahu mohou slyšet vše. Různé subkanály atd jsou jen pro to aby vás nerušili ostatní. Maximálně kdyby jste si koupil od ČTU kmitočty a investoval velké peníze do nějakého šifrovacího systému, který třeba používá policie. Ale i to lze rozšifrovat, ale ne v reálném čase.

    Vysílačka funguje vždy tak, že mluví jeden a ostatní poslouchají. Více doporučuji přečíst o fungování na www.cbmpr.cz , kde je uvedeno jak se na veřejném pásmu chovat atd.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • bonifac

      18. srpna 2015 - bonifac

      Dekuji,
      neco jsem precetl, mel jste zrejme na mysli http://www.cbpmr.cz.

      Chapu to tedy spravne, ze pokud chci do vysilacky mluvit, musim zaroven stisknout nejake tlacitko, jinak vzdy funguje jako prijimac? A co ta funkce automaticky zahajeneho hovoru pri zaznamenani okolniho ruchu ve 3 urovnich intenzity (nevim ted presne, jak se to jmenuje, ale taky se tu o tom psalo) - to se preci do vysilani tedy prepne samo, ne?

      Pak jeste da se u tohoto modelu nejakym zpusobem regulovat vykon?

      Chapejte me tak, ze bych si ucel vysilacek predstavoval jako pracovni nastroj pro skupinku (asi 2-4 )zamestnancu v ramci jednoho ne prilis rozsahleho arealu/nemovitosti. Bylo by tedy zbytecne vysilat do dokruhu nejakych 5 kilometru (ikdyz v nejakych ne prilis castych pripadech by se ten vetsi dosah taky hodil).

      Chtel bych tedy aby obe strany meli napriklad vysilacky nekde polozene prepnute na hlasity hovor a mluvit spolu bez toho, aby ji museli vzit do ruky (napr. komunikace kuchar - bar), je toto mozne? Doporucil byste mi pro tyto ucely tento typ nebo neco jineho?

      Jeste jednou diky


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.