Nejnovější recenze ze sekce Vysílačky a radiostanice
- Malá velikost slušný výkon.
- perfektní dosah
Výborně splňuje požadavky.
- Kvalitní zpracování, velká kapacita baterie, malé rozměry.
- Za danou cenu nemá nevýhodu.
- Rozměry, přímé zadávání kmitočtu, spotřeba, volitelná šířka pásma, citlivost
- Nepříjemný šum NF zesilovače při nízké hlasitosti
Coby majitele staršího modelu PL-365, mě přijímač mile překvapil. Klávesnice pro přímé zadávání kmitočtu je obrovské plus, pouze tlačítka by mola být méně tuhá, musí se na ně dost zatlačit. Přednes z malého reproduktoru je překvapivě příjemný, citlivost, díky použitému čipu je vynikající a velkým pomocníkem, zvlášť při příjmu SSB jsou volitelné filtry šířky pásma. Napájení je sice řešeno "Nokiáckou" baterií BL-5C, ale vzhledem k nízké spotřebě vydrží dlouho. Je to vlastně téměř identický přijímač, jako Tecsun PL-330, ale v "tatrankovém" formátu, který se mnohem lépe ovládá jednou rukou a také provedení mi přijde takové "festovnější" (PL-330 sice vypadá moc hezky, ale v ruce působí příliš lacině, obzvlášť knoflíky ladění a hlasitosti).
Jedinou větší výtku bych měl k vysokému šumu NF zesilovače, který se projevuje hlavně při poslechu na sluchátka na nízkou hlasitost v noci. Je to až nepříjemné. Bohužel stejným neduhem trpí i podobné přijímače s čipy Silabs (např PL-365, XHDATA D-808), kdy výrobce, aby ušetřil dva tranzistory v NF předzesilovači, "vyšroubuje" zisk NF koncového stupně nad katalogové hodnoty a tím pádem rapidně vzroste šum tohoto stupně. U D-808 jsem to odstranil přidáním předzesilovače před potenciometr hlasitosti.
Jednoduché ovládání.
rychlost
Pokud se použijí subtony, dá se použít pro spojení i v zarušeném prostředí, což je dnes prakticky všude.
- jednoduché použití
Reakce obchodu Výborný Mobil s.r.o.
Dobrý den, jsme rádi, že máte ze zakoupeného produktu radost. Děkujeme za nákup a přejeme krásný den.S pozdravemTým Vybornymobil.cz
Motorola TLKR T42 3ks
Registrovaný uživatel
Přidáno: 3. října 2022
(naposledy upraveno 3. října 2022)
- Pomer cena/vykon
- Na "hrani si" uplne staci
- Celkem kvalitni konstrukce
- Zoufale mala vydrz baterii
Vse super, ale ty tri AAA baterie fakt moc nevydrzi.... Chvilka vysilani a jdete dobijet. Priste bych se kvuli tomuto urcite dival po necem s vetsimi bateriemi/akumulatorem.
Super
- Doporučují
Vysílácky sem kupoval pro práci kde není mobilní pokrytí pokrytí a s vysílačkami pracujeme do 5Km zatím motorola je to nejlevnější asi na trhu a navíc jsou jednoduché na ovládaní , mají čistý zvuk a výdrž 12hod i více je pro nás důležitá . Za mě 1
- vnuci jsou nadmíru spokojeni s funkčností
- Splňuje vše co potřebuji
- Kvalitní reproduktor, je srozumitelně slyšet
- nemusíte řvát jako na lesy
- Kvalita a cena.
Žádná nevýhoda.
Fungují dobře, dosah jsem ještě nezkoušel
Nic
- Umí vysílat na 2m a 70 cm, přijímá i letecké pásmo a družice NOAA, mnoho nastavení. Má to dokonce Compander.
- Doporučuji!
- Displej je podobný jako u Motoroly T82 po chvíli zhasne, nesvítí stále.
- Na přímém slunci nečitelný.
- Anténa je ohebná, proutková.
Doporučuji, až na pár drobností.
- Velmi dobré zpracování
- Tlačítka mají výbornou odezvu
- Velikost (resp. malost)
- Logické menu a programování
- Chybějící kontrola zisku na mikrofonu
- S NARROW modulací slabší hlasitost
Rádio jsem kupoval pro manželku, která na ní nechce nic moc nastavovat (mimo přednastavených voleb), takže bylo celkem jedno že má titěrný display. I když i ten se nakonec ukázal celkem v pohodě na ty funkce které to umí.
Šlo mi spíše o malé rozměry a kvalitní zpracování, a to FT-65 splňuje perfektně.
Co mě zklamalo je mikrofon. Chybějící kontrola zisku znamená, že rádio se velmi těžko používá pokud do něj člověk nemluví zblízka a přímo (což znemožňuje jej používat na popruhu batohu bez sundání a natočení k obličeji). Tohle je něco co je vyřešené na PMR Motorolách které stojí polovinu. Škoda.
Dalším zásekem který se týká hlasitosti je, že s v ČR legální NARROW modulací (samozřejmě na obou stranách) je hlasitost dále utlumená. Opět něco co jsem na jiných rádiích nepozoroval.
Nicméně s oběma nedostatky se dá žít. Jen zbytečně kazí jinak perfektní rádio.
Zobrazuji 441 - 460 ze 500 recenzí « Předchozí 1...21 22 [ 23 ] 24 25 Další »